Thule Spring: Review

Cilou is ondertussen bijna 10 maanden (Wat?! Hoe?!). Ze begint echt actiever te worden en wil steeds meer (aan onze twee handen) stappen. In de buggy zitten vind ze ook steeds minder leuk want – hallo mama, ik wil de wereld ontdekken! Onze Thule Sleek buggy is een heerlijkheid maar ook een iets zwaardere, minder compacte buggy met een actief baby’tje. Is het al tijd voor een peuter buggy? Ja! Ben ik er klaar voor? Nee! Maar alé, met de nieuwe Thule Spring buggy misschien wel want wàt een pareltje in design. And that’s not all, want in comfort & compactheid is hij misschien nog straffer. Benieuwd naar mijn volledige ervaring?

Specificaties van de Thule Spring

First things first, wat zijn de belangrijkste specificaties van de Thule Spring?

 • Compact en lichtgewicht model
 • Geschikt voor kinderen tot 22 kg
 • Duwbeugel in één handeling te verstellen
 • Snel en met één hand op te vouwen
 • Blijft in opgeplooide stand rechtop staan (ruimtebesparend)
 • Zwenkend voorwiel dat kan worden vergrendeld
 • Achterwielen kunnen makkelijk worden losgekoppeld
 • XL zonnekap met SPF 50+ bescherming en ventilatie
 • Zitting van rechte houding tot ligstand te zetten
 • Opstapvoetsteun voor oudere kindjes om zelf in en uit te klimmen
 • Boodschappenmandje van 21L
 • Lekvrije foambanden van 8,5″
 • Vijfpuntsgordel
 • Gewicht: 9,5 kg
Thule Spring buggy

En de hierboven opgenoemde specificaties maken meteen dat dit een buggy is die ik aan iedereen wil aanraden! Ik geef jullie graag mijn vijf hoofdredenen waarom ik zo tevreden ben over deze buggy.

1. Comfort & design in één

Ten eerste is het een buggy die echt vlot rijdt. Sowieso is een buggy met drie wielen veel stabieler en beter op (ruwe) ondergronden. Vaak vind ik buggy’s met drie wielen echter niet zo mooi. Het zijn erg sportieve buggy’s die enorm goed rijden maar er dan minder mooi uitzien. Deze buggy combineert voor mij echt beiden en dat vind ik heel fijn want dat willen we toch allemaal, comfort & design in één? Ik vind het ook wel echt leuk om rond te lopen met een ‘mooie’ buggy want het oog wil ook wat, niet?

Thule Spring buggy
Thule Spring

2. Een volledig gepersonaliseerde buggy

De Thule Spring kan je vo-lle-dig naar je eigen zin maken. Hoe wat waar?! Je kan kiezen uit twee onderstellen, eentje all black en eentje met zilveren frame. Naast het onderstel kan je ook kiezen uit 7 verschillende zonnekapjes. Je kan dus eindeloos combineren tot je jouw favoriet design hebt. En wat nog leuker is, je kan een tweede (alé, of derde, of vierde :-)) zonnekapje kopen om een nieuwe look aan je buggy te geven. Of je kan bijvoorbeeld voor je tweede kindje een ander zonnekapje kiezen zodat je buggy er toch wat nieuwer uitziet. Zelf ben ik gegaan voor een lekkere meisjesbuggy met de Misty Rose zonnekap.

Thule Spring

3. Compactheid!

Deze buggy is zo compact! Een heel verschil met vele andere buggy’s die praktisch heel je koffer innemen. Deze is zo compact dat je hem in je koffer zet & er nog makkelijk een grote reistas bij kan (alé, afhankelijk jouw koffer is natuurlijk ;-)). Ook bij je thuis is hij veel makkelijker opgeborgen dan andere buggy’s. Je klapt hem in en hij kan op zichzelf rechtop staan waardoor ‘ie veel minder plek inneemt.

4. Voor de onhandigen onder ons

Ik ben echt niet handig. En eerlijk, wandelwagens zijn soms echt een zoektocht. Hoe doe je dat zitje naar beneden? Hoe pas je de duwbeugel aan? En hoe klap je dat ding in godsnaam dicht?! En zelfs als ik het dan wel weet kan ik er soms nog zo mee sukkelen, zeker als je ondertussen bijvoorbeeld je kindje nog vast hebt. Herkenbaar? Deze buggy is zo handig in gebruik. De duwstang is héél simpel aangepast door de knop aan de duwstang gewoon in te duwen. De buggy klapt open en toe op dezelfde plaats en dit gaat vlot met één hand. En tenslotte leg je je kindje erg makkelijk neer met het gespsysteem. Enkel het terug rechtop zetten vind ik soms wat moeilijker omdat je het ‘gewicht’ van je kindje ook mee recht moet duwen. Om dit te doen moet je dus wel echt even stilstaan en bukken.

Thule Spring fold

5. Een ruime keuze aan accessoires

Nood aan een meerijdplankje voor je grotere kindje? Check! Snack tray voor je kindje voor onderweg? Aanwezig! Je maxicosi op je Spring buggy zetten? Geen probleem. En zelfs op de koudere dagen kan je de footmuffs van Thule toevoegen om je kindje warm te houden. Dit vind ik echter misschien wel het grootste nadeel aan deze buggy, de footmuffs hebben niet de ruime keuze aan kleuren van de Spring zelf & de buggy zelf lijkt ook niet even hard gemaakt voor de koudere maanden. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ‘ie Spring noemt. 😉

Wil je alle informatie over de Thule Spring nog eens rustig nalezen? Thule legt je alles duidelijk uit. De buggy kost €399,95. Een iets hogere investering maar believe me, you won’t regret it! Heb je nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

Thule Spring buggy

You may also like

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *