5 tips voor koppels in een fertiliteitstraject

Tips fertiliteitstraject

In deze blog vind je 5 tips die mij hielpen tijdens het fertiliteitstraject. Hopelijk heb je er wat aan. ❤️

1. Zorg goed voor jezelf

Een fertiliteitstraject is niet niks. Zowel fysiek als emotioneel heeft dit een grote impact, en ook relationeel, financieel,… kan dit een invloed hebben. Zorg dus goed voor jezelf. Zoek naar zaken die je gedachten kunnen verzetten en waar je energie van krijgt. Of dit nu yoga, tekenen, 15 km lopen of bakken is.

2. Trek je opmerkingen niet te veel aan

Wanneer je in een fertiliteitstraject zit en je hier openlijk over praat durven mensen al wel eens opmerkingen geven die bij jou pijnlijk kunnen binnen komen. Weet dat de meeste mensen vaak de impact van een fertiliteitstraject niet kennen doordat er weinig over gesproken wordt. Je kan altijd kaderen hoe die opmerkingen voor je voelen, mensen bedoelen het echt wel goed. En eventueel hen eens vertellen wat er allemaal bij komt kijken.

3. Neem geen eindeloos dure supplementen

Er zijn zoveel supplementen op de markt om vlotter zwanger te geraken, je cyclus op gang te brengen of een betere eicelkwaliteit te krijgen. Als je een wens hebt die hard aan je trekt wil je alles proberen. Mijn advies zou zijn om eerst enkele andere, minder dure dingen te proberen voor je dure supplementen aankoopt.

4. Doe het samen

Een fertiliteitstraject weegt op veel aspecten van je relatie. Vaak is het vooral de vrouw die het meeste moet ondergaan en de man (of partner) voelt zich machteloos. Probeer toch zaken samen te beleven, laat je partner de spuitjes bij je zetten, praat samen over hoe je je elk voelt, laat je partner je medicijnen halen. En zoek ook positieve momenten. Zo trokken wij een foto voor elke poging, het moest maar eens de dag zijn waarop we mama & papa zouden worden.

5. Doe waar jij je goed bij voelt


De belangrijkste tip van allemaal denk ik. Doe waar jij je goed bij voelt. Ik geef advies vanuit mijn eigen ervaringen en gevoelens. Kan jij je hier niet in vinden? Of voel je je niet goed bij wat je dokter voorstelt? Wil je even pauzeren of net iets anders proberen? Doe altijd waar je je zelf goed bij voelt. Praat hierover met je partner of mensen om je heen die je vertrouwt.

Sta je aan de start van je fertiliteitstraject? Lees dan zeker ook deze blog.

Heb je hier nog vragen over? Je mag me altijd een berichtje sturen via mijn Instagram. Ik wens je veel succes & stuur je veel liefde <3.

Dikke kus,

Julie

You may also like

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *