Crimibox: los het moordmysterie op vanuit je woonkamer!

Hey all! Hier ben ik weer met een nieuwe blogpost, tussen de dutjes van ons mini’tje Cilou door! (ik post hier zeker nog over <3). We hebben enorm genoten van de tijd met ons drietjes. Morgen moet Glenn echter helaas al terug aan het werk. Maar tijdens de drie weken samen hebben we wél ook tijd gemaakt voor wat us-time en hebben we nog eens een spel gespeeld (we zijn echt verzot op gezelschapsspellen!). Het was echter geen gewoon spel, bij Crimibox moet je namelijk online een moordmysterie oplossen! Een beetje een mix van Cluedo en een escape room! 🙂 Ik vertel jullie er graag meer over.

Samen met onze vrienden en familie spelen we vaak gezelschapsspellen. Onze favorieten van het moment? Pandemic (heel toepasselijk tijdens corona!), Sushi go party & Unstable Unicorns. Maar ook escape rooms spelen we wel eens graag – in het echt of via spelvorm. Toen ik dus de kans kreeg om eens een Crimibox uit te testen zei ik meteen volmondig ‘ja’!

Crimi watte?

Crimibox biedt moordzaken aan die jij, alleen of met vrienden, kan oplossen. Dit doe je ofwel door thuis een fysieke box te ontvangen met de politie files en bewijsmaterialen in, of door digitaal alle benodigde informatie te krijgen. Wij gingen zelf voor de fysieke doos. Naast foto’s en papieren zat hier ook bewijsmateriaal in én een paar kousen & vier mondmaskers, een leuke extra!

Let the games begin!

Van zodra je alles rustig bekeken hebt kan het spel beginnen. Wij besloten het spel met twee te spelen, maar je kan de uitdaging ook alleen aangaan! We hadden geen idee wat we konden verwachten maar al snel bleek dat dit écht een nieuwe vorm van gamification is. We werden namelijk naar een chatbot geleid, die ons tijdens het hele onderzoek hielp. Hunter was de zogenaamde detective die ons hielp en ons mee door het spel begeleidde. Heel erg cool bedacht en de chatbot maakte soms zelfs mopjes!

Hunter de detective (& chatbot)

Dankzij Hunter konden we op pad, en konden we zoals in een echt politie onderzoek mensen ondervragen en bepaalde zaken onderzoeken. Een ander erg cool ding is dat je op social media & het internet moest gaan neuzen achter tips & informatie. Het spel zit dus echt super knap in elkaar en het voelt alsof de personages en het verhaal ‘echt’ zijn. Een nadeel, vonden wij, is dat het een chatbot blijft & deze technologie nog niet 100% op punt staat. Hierdoor speelde je soms ‘in een cirkeltje’ en kwam je af en toe vast te zitten. Gelukkig kan je ook altijd hints vragen aan Hunter zodat je toch weer verder kan.

Two’s company, three’s a crowd

Je bent echt wel vertrokken voor een aantal uur spelplezier, en dat vind ik wel fijn want een spel dat na een uur gedaan is is ook maar jammer. Persoonlijk zouden we het zeker niet met meer dan twee spelen. Soms had één van ons even niets te doen en met 4 haakt een deel van je groep misschien af. Zorg in elk geval wél dat je een goed opgeladen smartphone hebt, aangezien je echt wel de hele tijd deze nodig hebt.

Uren spelplezier!

Na 2,5 uur hadden we het mysterie opgelost (mét wat hulp van Hunter :-)). We vonden het vooral fijn dat het een volledig nieuwe spelervaring was. Bovendien denk ik dat een tweede spel van Crimibox vlotter zal gaan omdat je dan al wat beter weet hoe alles werkt. Ze hebben 8 mysteries om op te lossen, dus je kan nog wel even door! Een digitaal dossier kost €15, een analoog €25. Wil je het een eerste keer proberen? Dan kan je voor een digitaal dossier gaan. Heb je de smaak helemaal te pakken? Dan is de fysieke box absoluut je geld waard!

Dikke kus & veel speelplezier!

Julie

You may also like

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *