Baby Maras countdown: geboortekaartje & doopsuiker

Eén van de leukste dingen aan de zwangerschap? Dat vind ik toch wel echt het geboortekaartje en de doopsuiker kiezen. Al vond ik niet meteen ‘mijn ding’ en wist ik niet goed waar te beginnen. Sounds familiar? Ik vertel je over mijn zoektocht en waarom ik uiteindelijk voor Karelicious in Mechelen heb gekozen. (spoiler: je kan er kiezen wat je wel of niet door hen laat doen!)

We zijn ondertussen officieel juni. Juni! De maand waarin onze meid geboren wordt. Ik kan het nog altijd niet echt geloven, time sure flies when you’re in quarantine. 🙂 En dat merkte ik ook aan de stress die ik ondervond om alles rond de geboortesuiker nog in orde te krijgen, maar we zijn two weeks before due date en all is set!

De start van de zoektocht

Ik begon al redelijk vroeg met het zoeken naar ontwerpen voor geboortekaartjes die mijn ding waren. Ik verschoot er van hoe weinig me uiteindelijk écht aansprak. We vonden het altijd maar een beetje ‘meh’. Ik denk dat het wel eerder aan ons lag hoor, want het aanbod kaartjes online is zowat oneindig. Degene die we dan erg mooi vonden duurden dan echter lang om tot bij ons te geraken, en ik wou de kaartjes toch graag snel krijgen… (zo vond ik de kaartjes van zojoann en cottonbird erg mooi maar was de levertijd te lang).

Een gespecialiseerde doopsuikerwinkel?

Ik moet eerlijk zijn, als er één ding was dat ik niet wilde was het een winkel die hier gespecialiseerd in is. Zijn die ni superduur?! En moet je daar niet àlles kopen?! Ik zag dit echt niet zitten, maar door de lange levertijden online (wij wilden wel graag iets ‘specialer’ waardoor het vaak pas +-5 werkdagen later zou aankomen) begon ik toch lokaal eens rond te horen. Uiteindelijk kwam ik op de website en instagram van Karelicious terecht. Ik besloot er, een week voor de lockdown, eens binnen te springen.

Meteen een klik

Ik voelde meteen een klik met Karen toen ik de winkel binnenkwam. Ze legde mij alle mogelijkheden uit en vertelde mij dat zowel het kaartje als alle doopsuiker volledig gepersonaliseerd kon. Maar het beste van al, ik kon kiezen wat ik bij haar wilde laten doen en wat we liever zelf deden of ergens anders aankochten. Hé? Hoe cool is dat?! Ik hoorde nog bij een paar andere zaken in de buurt maar hier was het altijd duidelijk, ‘bij ons moet je alles aankopen’. Beetje jammer, als je ergens anders iets leuk ziet of hetzelfde voor veel goedkoper kan aankopen. Bovendien vind ik het ook erg leuk om zelf de doopsuiker te versieren en af te werken. Glenn en ik hebben dit samen gedaan en het waren echt onze momentjes.

Perfectionisme in tijden van lockdown

Doopsuiker Karelicious

Ik moet zeggen dat het regelen van de kaartjes & doopsuiker op afstand een hele uitdaging was. Dat merkte ook Karen zelf, en zij besloot daarom om alle klanten die in deze tijd de kaartjes bij haar kochten gratis gepersonaliseerde enveloppen aan te bieden, een fijne extra! Net die persoonlijke behandeling vind ik ook een heel voordeel aan iemand lokaal kiezen. Mocht je online bestellen ben je toch net iets meer een ‘nummer’. En ja, het feit dat je alles volledig kan personaliseren is heel fijn. Je denkt in het begin dat je een standaard kaartje ook wel OK vindt, maar eerlijk, zo een kaartje volledig naar je zin is toch écht fijn! Wij kregen meerdere voorstellen voor de binnenkant, buitenkant én de stickers waardoor het echt helemaal ons ding werd.

Do it yourself!

Uiteindelijk besloten we een deel van de doopsuiker verpakkingen bij Karen aan te kopen, voornamelijk omdat het er veel kwalitatiever uitzag, en een deel bij AVA te gaan halen. Ook de doopsuiker zelf bestelden we rechtstreeks bij de leverancier – zo bespaarden we toch wat kosten. En het afwerken en vullen van de verpakkingen? Dat deden we lekker samen. Een fijn moment om met twee te delen!

Oneindig veel keuze

En mocht je dan denken, maar is er bij zo een gespecialiseerde doospuikerwinkel wel genoeg keuze? Oh yes there is! Ik werd zo een beetje overrompeld door de mogelijkheden die er waren bij Karelicious qua verpakking, inhoud, afwerking,… Geloof me, the choice ain’t easy! Maar mocht je nu toch iets zien dat je écht wilt en zij niet heeft, zoals bv een blokje zeep – dan kan je dit dus gewoon ergens anders bestellen!

Curious about the result?

Ik kan al niet wachten om het resultaat met jullie te delen! Het komt er in elk geval héél snel aan. Maar aangezien ik zelf het een hele zoektocht vond wilde ik jullie toch graag vertellen hoe het bij mij gelopen is – misschien heb je er wel iets aan! Mijn advies zou dus zijn, zoek iemand waar je je goed bij voelt en waar je de ruimte krijgt om zelf te kiezen wat je waar aankoopt. En mocht je van omstreken Mechelen zijn, dan kan ik Karelicious alleen maar aanraden. 😉

Dikke zoen,

Julie

You may also like

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *