Baby Maras Countdown: DIY kledingtak met Black+Decker

Wanneer je zwanger bent is het inrichten van de babykamer één van de hoogtepunten tijdens je zwangerschap (althans bij mij toch!). Ik zocht dan ook uren op Pinterest achter ideetjes over hoe de babykamer er moest uitzien. Eén van de leuke zaken die ik tegen kwam was een zelfgemaakte kledingtak. Die moest ik hebben! Ik bracht het idee aan, maar de uitvoering, die liet ik toch maar aan le boyfriend en Black+Decker over! Wil jij ook graag zo een kledingtak maken, voor in de babykamer of misschien zelfs in je eigen dressing? Ik praat je er stap voor stap door!

Pinterest perfect

Het was deze ‘Pinterest perfect’ foto waar het allemaal mee begon. Hoe cute is dit wel niet? Het kamertje voor onze dochter hebben we tweedehands gekregen en is super, maar heeft helaas erg weinig ‘hangruimte’ (de mama in kwestie heeft dan ook twee zonen ;-)). Aangezien ik voor ons meisje al een hele resem kleedjes heb had ik dus een probleem – te weinig ruimte om dingen op te hangen! Twee vliegen in één klap dus – én het ziet er mooi uit én ik heb extra ruimte om baby outfits op te hangen.

Maar hoé begin je daaraan?! Honestly, ik had geen idee. Ik ging dus gewoon naar mijn vriend & schoonvader en zei, dit wil ik! Mijn schoonvader zorgde voor het benodigde materiaal en mijn vriend voor het in elkaar steken. Het is écht makkelijker dan je denkt.

Benodigdheden

  • Een legplank om je creatie onder te hangen
  • Twee ijzeren kettingen (of stevig touw) van gelijke lengte
  • Twee haakjes
  • Namaak klimop (optioneel)
  • Een boormachine (bv. van Black+Decker)
  • Een stevige stok

Bij de stok is het belangrijk dat je gaat voor een stok die stevig is, maar ook niet te dik. De kledinghangers moeten er tenslotte wel rond kunnen. Ik vond de stok zelf op een plek waar net bomen waren omgekapt, maar ook in het bos zal je wel wat vinden! De zoektocht is half the fun, right? Ik had er twee meegenomen en de langste van de twee was helaas te dik. Heb je een stok die goed is in doorsnede maar die te lang is? Dan kan je met een pendeldecoupeerzaag (of eventueel een gewone maar dit is moeilijker) deze op de juiste lengte zagen.

Stap 1: Bepaal waar je gaat boren

Héél belangrijk, zeker voor overenthousiastelingen als mij :-), bepaal goed waar je gaat boren voor je effectief een gat maakt. Hou er rekening mee dat je genoeg afstand tot de muur hebt wanneer je de kapstok aan je tak zou hangen. Meet de lengte af zodat je de twee gaten op dezelfde afstand boort.

Stap 2: Boren maar!

The most fun part! Neem je boor en maak een gaatje voor je haakje. Wij gebruikten de 18V boormachine van Black+Decker. Het grootste voordeel? Hij is draadloos! Je moet dus niet sukkelen met kabels wanneer je aan je DIY-projectje bezig bent. Bovendien kan je de batterij ook op je andere POWERCONNECT tools van Black+Decker aansluiten, zo hebben wij ook nog een stofzuiger en kruimeldief met dit systeem. Batterij plat? Geen probleem, gewoon even pikken van een ander toestel en je kan weer verder (héérlijk wanneer je draadloze stofzuiger plat valt wanneer je enkel nog de keuken moet doen). Je kan deze boor gebruiken voor hout en metaal. Hij is ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld kaders aan de muur wil hangen. Ook voor de speelklamboe die we in de babykamer hebben opgehangen hebben we deze gebruikt. Je hebt twee snelheden, afhankelijk van of je gaat boren en schroeven.

Stap 3: Schroef de haakjes in de gaatjes & hang je plank op

Draai de haakjes in de gaatjes en zorg dat ze goed vast zitten. Schuif de plank terug op zijn plaats (of gebruik je Black+Decker boor om ook je plank op te hangen :-), bij ons hing deze al) zodat je verder kan met stap 4.

Stap 4: Bevestig je stok aan je ijzeren ketting

Begin met het uiteinde van de ijzeren ketting in je haakje vast te hangen. Neem je stok en draai de ketting er enkele keren rond zodat deze goed vast zit of totdat deze op de door jouw gewenste lengte hangt. Hang het uiteinde ook vast aan het haakje. Herhaal aan de andere kant tot je het gewenste resultaat hebt én de stok recht hangt. 🙂

Stap 5: Bevestig je klimop

Deze stap is optioneel. Ga je voor een stoere look? Dan kan je de klimop achterwege laten. Toch eerder romantisch? Dan is deze klimop, of bijvoorbeeld een bloemenslinger, erg leuk om je projectje af te werken. Begin bovenaan door het uiteinde door de ijzeren ketting te steken. Werk naar beneden toe en draai voldoende rond. Zorg dat je ook het uiteinde van je stok aan beide kanten mee hebt. Werk terug naar boven toe en steek het uiteinde goed vast in de ijzeren ketting.

Stap 6: Kies je favoriete babykleertjes en aanschouw je creatie!

Zoals je merkt is dit DIY projectje écht wel dummy-proof en het ziet er gewoon superleuk uit. Heb je nog vragen hierover? Dan mag je mij altijd een berichtje sturen!

Dikke kus,

Julie

You may also like

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *