Baby Maras countdown: ByKay draagzak

Nog minder dan drie maanden voor onze kleine meid er is! Het aftellen is ondertussen wel dubbel geworden, langs de ene kant kan ik niet wachten om haar bij ons te hebben maar langs de andere kant wil ik dat ze veilig bij mij blijft zolang deze Corona-situatie niet onder controle is… Maar pandemie of niet, de nesteldrang duurt hier verder, hihi. Sinds kort heb ik ook een draagzak gevonden, van het merk ByKay! Hij ziet er supermooi uit en is leuk voor mama’s én papa’s! (en ohja, ook niet heel onbelangrijk – hij is makkelijk aan te doen!)

Een stylish draagzak voor mama’s

Voor ik zwanger werd wist ik twee dingen. 1, ik wil een draagzak. Ik kan namelijk moeilijk stilzitten maar met een baby’tje op de arm kan je natuurlijk niet veel doen. 2, ik wil écht geen ingewikkeld knoopsysteem. Ik zag, toen ik net zwanger was, een mama een heel stappenplan afwerken om haar kindje op haar rug te binden. Glenn & ik hadden vijf minuten de slappe lach omdat we gewoon wisten, dit is niets voor mij. First of all, ik ben écht niet handig. Ik ben die persoon die er toch in slaagt om haar kind te laten vallen of scheef te hangen omdat ik de knopen fout heb gelegd. Ja, zelfs met een makkelijk knoopsysteem. 🙂 Second, ik wil niet enkel ‘mama’ zijn. De typische ‘saaie’ draagdoek vind ik er vooral praktisch uitzien. Ja, dat is misschien wat oppervlakkig van mij, maar als het daarnaast ook nog stylish kan, graag!

De Click carrier classic

Dus toen ik gevraagd werd of ik interesse had om een draagzak van ByKay te proberen was mijn interesse meteen gewekt, want zij hebben zeer zeker stylish designs. Mijn favoriet? De Click carrier classic. Een makkelijke draagzak die je met een ‘kliksysteem’ vastzet en waarmee je je kindje op je buik, rug of heup (hu? Met dit concept ben ik nog niet helemaal mee 🙂 ) kan dragen. En er staat zelfs bij dat je hem zonder hulp aan kan doen – dummy proof check!

De vele voordelen van een draagzak

Het lijkt me heerlijk om je kindje dicht bij jou te dragen. Daarnaast is het ook superhandig wanneer je bijvoorbeeld een lange strandwandeling gaat doen of een toertje in het bos. Geen gesleur met kinderwagens, hoera! Ook wanneer je in het huishouden wat wil doen en je baby onrustig is kan een draagzak je dag redden!

Een draagzak voor elke mama

Natuurlijk heeft ByKay niet alleen kliksystemen, voor de handige mama’s onder ons zijn er ook draagzakken met ringen- of knoopsysteem.
Van rekbare en geweven draagdoeken tot Mei Tai’s en van Ringslings tot fijne draagzakken met het click & go principe, you pick! Daarnaast hebben ze ook een hele resem prints & kleuren – zo is er zeker wel eentje bij dat helemaal je ding is.

German Design Awards

Dat ze er mooi uitzien is natuurlijk leuk, maar zijn ze ook effectief praktisch en ergonomisch voor je kindje? Wel, ByKay won het afgelopen jaar voor drie van hun designs de German Design Awards. Zowel de ‘Click Carrier Classic’ als de ‘Stretchy Wrap Classic’ en de ‘Click Carrier Reversible’ werden bekroond met de Excellent product design award. Dat zit dus ook al helemaal goed!

Leuk weetje nog: het merk is opgericht door Kay Poelen, die zelf tijdens haar kraamperiode moeilijk leuke draagzakken vond. Ze besloot deze dan maar zelf te maken en ook aan vriendinnen cadeau te doen. Mensen waren zo enthousiast dat ze er haar eigen zaak rond begon – en zo werd ByKay geboren.

De meeste draagzakken kosten tussen de €52,95 en €139,95. Een kleine investering, maar hij is het zeker waard!

Big kiss,

Julie

You may also like

2 comments

  1. Die lichte ziet er echt super mooi uit! Ik heb nog een draagdoek van mijn eerste kindje, maar ik ben ook heel onhandig met knopen! Daarom ook op zoek naar een fijne draagzak. Onze 2e zoon wordt over 2 maandjes geboren en de oudste is dan bijna 2 dus ik heb denk ik ook echt wel vrije handen nodig!

    1. Ja ze zijn echt mooi hé! Ik heb de lichte en vind hem ook voor mannen wel leuk! Oh ja, dat knopen zag ik ook echt niet zitten hihi. Daarom leek deze mij super! Ah wat spannend, alvast een dikke proficiat en mocht je een ByKay kopen, veel plezier ermee 😉 x Julie

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *